Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, mei 2009

Redactie Zorgvisie
Deze maand in Zorgvisie: Reputatiemanagement. Bestuurders vinden dat de patiënt en de medisch specialist de meeste invloed op de reputatie van hun ziekenhuis zouden moeten hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Zorgvisie en Bureau Hofkes Reputatiemanagement.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Boodschapper van de empathie

De Amerikaanse ziekenhuisgoeroe Fred Lee gaf eind maart vijf lezingen in het land. In Amsterdam nam hij het eerste exemplaar in ontvangst van de Nederlandse vertaling van zijn boek If Disney ran your hospital. Zorgvisie sprak met hem en zat in de zaal tijdens zijn

inspirerende voordracht. Lees wat Fred Lee vindt van magneetziekenhuizen.

Twijfelachtig declareergedrag

De dbc-systematiek laat ruimte aan specialisten om meer en duurderde dbc’s te openen. Om het systeem minder fraudegevoelig te maken, moeten er minder dbc’s komen. Dat geeft specialisten de prikkel zo weinig mogelijk behandelingen te doen.

Kunst in zorginstelling Avoord

Bekijk extra foto’s van de kunst en lees een interview met Herman Weggen.

Best practice: Observaties verbeteren dementiezorg

De Friese Wouden gebruikt als eerste in Nederland de uit Engeland afkomstige methode Dementia Care Mapping. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.