Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, september 2016

Eindredacteur
Het septembernummer richt de aandacht op slimme oplossingen voor zorgvastgoed. In het interview vertelt Marjolein de Jong over de ambities, toewijding en financiering van het Alexander Monro ziekenhuis. Verder onder meer: bestuurders lopen tegen grenzen van hun mogelijkheden na de transitie aan.
Cover_ZVM09-2016.jpg

COVERARTIKEL

Op weg naar volwassenheid
Sinds de overname door Breast Care Nederland hebben alle verzekeraars de borstkankerzorg in het Alexander Monro ziekenhuis gecontracteerd. De ambities zijn groot. Marjolein de Jong: ‘Als je zorg op deze manier wilt inrichten, heb je meerdere centra nodig.’

‘We willen rust in de tent’
Zorgbestuurders verenigd in de denktank ‘Koplopers in de zorg’ roeren zich. Den Haag moet weten dat de sector geen wijzigingen of probeersel meer aankan. De transitie bezorgt hun nog steeds veel werk.

Innovaties druppelen de zorg binnen
Philadelphia werkt met andere zorgaanbieders, het mkb en het onderwijs aan innovaties. Hun Fieldlab test ‘druppelsgewijs’ vernieuwende ideeën op de werkvloer.

Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een professional abonnement

Wijkverpleging kan niet uit
Meer cliënten die meer zorg nodig hebben, een doorleverplicht en een budgetplafond. Aanbieders van wijkverpleging komen in de knel.

Ongelijk speelveld
Kleine vrijgevestigde aanbieders van gespecialiseerde jeugdzorg missen de boot bij gemeentelijke aanbestedingen. Vertrouwde behandelaars met hun ervaring en expertise gaan verloren voor de kwetsbare jeugd.

FOCUS VASTGOED

Steeds kleiner
Nieuw te bouwen ziekenhuizen kunnen terug in aantal vierkante meters. De locatie Venray van VieCuri is straks nog maar een derde van de oudbouw.

Variatie neemt toe
Ouderen kunnen uit steeds meer woonzorgconcepten kiezen. Dat vergemakkelijkt het langer thuis wonen.

Haast geboden
De Oostenrijkse architect en onderzoek Christian Huber is somber: echt duurzaam bouwen komt te langzaam van de grond.

Creatieve invulling
Eendimensionale blik op leegkomend zorgvastgoed kost miljoenen.

Heeft u een Zorgvisie Digitaal of Professional abonnement? Lees hier het digitale magazine

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.