Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie tech magazine, nr. 6 2019

In het vernieuwde Zorgvisie tech magazine nr. 6, dat op 13 december 2019 verschijnt, is aandacht voor de strijd op de epd-markt. Ook komt de digitale infrastructuur met een enorme rekenkracht voor het bewerken van big data in de gezondheidszorg aan bod, die onderzoeksinstituut BReIN creëert. Verder: hoe komt een app in een medische standaard?
Zorgvisie Tech 2019 06

ACHTERGROND

Onrust door de epd-oorlog

Het debat over de dominantie van de grote epd-leveranciers Epic en Chipsoft liep de afgelopen maanden hoog op. Maar zijn de prijzen van hun systemen echt veel te hoog? En is de uitwisselbaarheid van gegevens inderdaad een probleem?

De markt veroveren met lage prijzen en open standaarden

Het van oorsprong Duitse ict-bedrijf Nexus is druk bezig met het vergroten van het marktaandeel in de weinig beweeglijke markt van de ziekenhuis-epd’s. De concurrentie wordt tegemoetgetreden met een lage prijs en open standaarden.

Bent u Zorgvisie compact-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies hier uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees krijgen de papieren versie van Zorgvisie Magazine tech 06 vrijdag 13 december op de mat.

 

INTERVIEW

Atul Gupta: Ik zal altijd dokter blijven

De Amerikaanse radioloog Atul Gupta is Chief Medical Officer Image Guided Therapy bij Philips. Minimaal invasief behandelen is zijn specialisme. ‘Je kunt steeds meer kwijt op de punt van een sliert spaghetti. Alles wat je maar nodig hebt voor een diagnose of een behandeling.’

ONDERZOEK

Apps onder een wetenschappelijk vergrootglas

Goede apps worden lang niet altijd veel gebruikt. Dat kan veranderen als een digitale toepassing in kwaliteitsstandaarden van zorgverleners komt. Maar hoe komt een app in zo’n medische standaard? App-bouwer Petra Hoogendoorn en het National eHealth Living Lab proberen de route te plaveien.

FINANCIERING

Europa zet vol in op eHealth

In het kader van Active and Assisted Living steekt de Europese Commissie jaarlijks tientallen miljoenen euro’s in de ontwikkeling van marktrijpe eHealth-diensten en -producten. Het financieringsprogramma werd in 2008 opgezet om de uitdaging van een stijgende levensverwachting en dubbele vergrijzing het hoofd te bieden.

ONDERZOEK

Betere diagnostiek met big data tegen alzheimer

Onderzoeksinstituut BReIN creëert een digitale infrastructuur met een enorme rekenkracht voor het bewerken van big data in de gezondheidszorg. Daarmee zoekt het nu naar een betere diagnostiek van Alzheimer. Misschien wijst dat ook de weg naar een werkzaam geneesmiddel.

TECHNOLOGIE

3D-printen in de zorg: goed voor patiënt en zorgverlener

Geprinte hartkleppen, protheses, het lijkt alsof we alles mogen verwachten van 3D-printen. Maar hoe ver zijn we eigenlijk met deze technologie? Lars Brouwers, chirurg in opleiding: ‘Dankzij de 3D-printer kunnen we operaties beter uitvoeren.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.