Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zutphen wil huishoudelijke hulp in stichting

Redacteur Zorgvisie
De gemeente Zutphen wil de huishoudelijke hulp volgend jaar onderbrengen in een stichting. Dat meldt Binnenlands Bestuur.
schoonmaak_fotolia.png
Foto: Fotolia

Zutphen zou de eerste Nederlandse gemeente zijn die de huishoudelijke hulp zo regelt. Volgens Binnenlands Bestuur moet er eerst nog onderzoek worden gedaan naar de haalbaarheid. Als daar een positief resultaat uit komt, wordt de huishoudelijke hulp niet meer ingekocht bij verschillende aanbieders, maar wordt alles via de stichting geregeld. Dat betekent dat alle medewerkers die huishoudelijke hulp bieden vanuit de stichting werken, terwijl alle inwoners met een indicatie voor eenvoudige schoonmaakhulp die daar afnemen.

Indeling stichting
Het college van B en W verwacht dat medewerkers meer zekerheid hebben als de huishoudelijke hulp vanuit een stichting wordt geregeld. Ze blijven bij dezelfde werkgever, omdat de hulp niet opnieuw hoeft te worden aanbesteed, zegt het college. De gemeente wil zelf een meerderheid houden in de stichting, om invloed te kunnen hebben bij belangrijke beslissingen. Daarnaast is de gemeente ook verantwoordelijk voor de financiering.

Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.