Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zwaargewichten in adviesraad NZa

Oud-topambtenaar Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) en voormalig voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten Pieter Vierhout zijn benoemd tot lid van de raad van advies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat heeft de zorgautoriteit vandaag bekend gemaakt.

De raad van advies fungeert als denktank voor de raad van bestuur van de NZa. De raad van advies komt vier keer per jaar bijeen en bestaat naast Van Rijn en Vierhout onder andere uit oud-minister Els Borst, oud-staatssecretaris Margo Vliegenthart. Henk Don zitting, oud-directeur van het CPB zit de raad voor. Bekijk hier de huidige samenstelling raad van bestuur.

Tot tot 31 december was Vierhout vier jaar lang voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten. Van Rijn is vanaf januari 2008 voorzitter van de raad van bestuur van pensioenverzekeraar voor zorg en welzijn PGGM. Daarvoor werkte hij vanaf 2003 bij VWS. Hij was verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe zorgverzekering, waarvoor hij werd uitgeroepen tot ambtenaar van het jaar. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Orde heeft nieuwe voorzitter

Pieter Vierhout treed af als voorzitter van de Orde

Van Rijn wordt bestuursvoorzitter PGGM

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.