Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zwitsers bedrijf wil privaat ziekenhuis in Zeeland

Het Zwitserse bedrijf DaVaci heeft plannen om een privaat gefinancierd basisziekenhuis op het Zeeuwse eiland Walcheren te vestigen. Dat heeft directeur Arnold Slik van DaVaci vrijdag laten weten. Dagblad BN de Stem meldt dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NvZ) ‘hun bedenkingen hebben’.

Hoewel de exacte locatie van het ziekenhuis nog niet bekend is, is Walcheren volgens Slik en zijn compagnon Paul Sloot het ideale gebied om te bewijzen dat in een betrekkelijk kleine regio een volwaardig ziekenhuis kan draaien. BN de Stem schrijft dat volgens de beide managers de ziekenhuizen tot nu onprofessioneel worden geleid.

Zorgtoerisme

Het private ziekenhuis moet een modern ziekenhuis worden dat de algemene basiszorg levert, zoveel mogelijk specialismen als economisch mogelijk en zich ook richt op zorgtoerisme. Het zou gaan om het eerste ziekenhuis in Nederland dat private middelen wordt gebouwd. DaVaci zou daarvoor al een consortium van bedrijven en financiers bij elkaar hebben. Het Amsterdamse Slotervaart Ziekenhuis is wel deels privaat, maar niet in die hoedanigheid gebouwd.

Privaat ziekenhuis heeft kans

Burgermeester Rob van der Zwaag van Veere zegt in BN de dat de twee ondernemers binnen een aantal jaren een goed streekziekenhuis neerzetten, omdat de top van de Midden-Zeeuwse ziekenhuizen nu Walcheren aan zijn lot overlaat. “Had die top gekozen voor een nieuw ziekenhuis op Walcheren, waar de meeste mensen wonen, dan was dat duo nooit met zijn idee naar voren gekomen,” zegt Van der Zwaag in het dagblad. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Zeeuwse ziekenhuis-gate continues

Zeeuwse ziekenhuizen mogen nog niet fuseren van NMa

Slotervaartvaartziekenhuis aast op BovenIJ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.