Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Zorgverzekeraars zetten ggz op nullijn

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Achmea, VGZ en CZ zetten in op nul procent groei voor de curatieve ggz, terwijl het hoofdlijnenakkoord nog rept van 2,5 procent. GGZ Nederland vindt het bizar dat verzekeraars zich niet aan het hoofdlijnenakkoord houden.
Zorgverzekeraars zetten ggz op nullijn
Premium

In het bestuurlijk akkoord van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    5 REACTIES

    1. Lees alle reacties
    2. De uitgaven binnen twee jaar verdubbeld. Hoe kan dat?
      Vraag maar een rekeningen op, dan zie je dat
      1. er onevenredig veel tijd wordt gedeclareerd voor ‘indirecte’ verrichtingen;
      2. reistijd wordt gedeclareerd als behandeltijd, d.w.z. ± € 100,-/uur, ook als er gewoon naar huis wordt gereden omdat het een afspraak later op de dag was;
      3. Lichttherapie thuis met een leenapparaat volledig als behandeltijd in rekening werd gebracht.

    3. @bezorgde…
      De achterban van GGZ NL bestaat niet uit ‘kwetsbaren’. De achterban van GGZ NL bestaat uit managers van ‘miljoenenbedrijven’ die alleen maar verder willen uitbreiden.
      Zou die lui graag willen vragen: hoeveel geld hebben jullie nodig om goede zorg te leveren. Een verdubbeling was blijkbaar niet genoeg.
      Waarom hebben ze 2,5% meer nodig? Hadden ze vorig jaar 2,5% te weinig? Gaat de zorg 2,5% beter worden? Zijn de wachtlijsten in de zorg problematisch? Allemaal onbekend…. maar ze willen wel meer, meer, meer….

    4. Overal worden de zekerheden onder de kwetsbaren weggeslagen, snelle verschraling op alle levensterreinen. Onze vermeende rijkdom bleek een luchtbel, maar de verzekeraars maken winst.
      Dat moet niet ten koste van zieken gaan en dan de kosten van de gedwongen GGZ ambulantisering maar weer via de Wmo op de maatschappij afwentelen. Wie trekt er aan de noodrem en roept de verzekeraars een halt toe?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.