Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Catharina start pilot geneesmiddelenlogistiek

Mark van Dorresteijn
De apotheek van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is gestart met een pilot voor de nieuwe module Lorenzo Geneesmiddelenlogistiek. De scope van de pilot, die drie maanden duurt, is het bestellen van geneesmiddelen bij de groothandel inclusief het ontvangen en factureren.
Catharina start pilot geneesmiddelenlogistiek

Voorafgaand aan de pilot heeft het Catharina Ziekenhuis het bestaande contract voor de medicatiemanagementsoftware van CSC met vijf jaar verlengd. De nieuwe module moet uiteindelijk de huidige CSC Centrasys-software vervangen.

Vernieuwing

De vernieuwing omvat onder meer een grafische user interface die informatie samenbrengt in hetzelfde scherm. Alle nodige informatie is daardoor meteen in beeld, wat het werken overzichtelijker en inzichtelijker maakt. Daarnaast bevat Lorenzo Geneesmiddelenlogistiek meer ordertypes, en zijn er handige nieuwe opties toegevoegd die het dagelijkse werk beter ondersteunen en gemakkelijker of efficiënter maken.

Pilot

‘We hebben een grote klantenkring, dus het is belangrijk dat alles logistiek klopt’, zegt Maaike Poelman-Mestrom, ziekenhuisapotheker bij het Catharina Ziekenhuis. ‘De pilot loopt momenteel op de administratieafdeling van onze ziekenhuisapotheek. Deze afdeling gebruikt de functionaliteit voor bestellen en inboeken heel intensief. De eerste reacties op het nieuwe pakket zijn positief. Bijvoorbeeld de kleine aanpassingen in de software, zoals de toevoeging van ordertypes, maken het werken handiger. Bij elkaar genomen bevalt het zo goed dat we alles op alles gaan zetten om het pakket snel in productie te krijgen.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.