Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

18 mensen met afstand tot arbeidsmarkt werken bij Pantein

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen sinds kort aan de slag in een zorgcentrum van Pantein in Cuijk. Dankzij het project van Dichterbij Land van Cuijk, GGZ Oost Brabant, Dagbesteding Cuijk en Zorgcentra Pantein kunnen kwetsbare mensen participeren op de arbeidsmarkt.
18 mensen met afstand tot arbeidsmarkt werken bij Pantein
Foto: Stockxchng

De afgelopen periode hebben medewerkers van zorgcentrum Maartenshof werkzaamheden geïnventariseerd die te weinig aandacht krijgen en opgepakt zouden kunnen worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De samenwerkende partijen zorgen voor een coach die permanent aanwezig is en door middel van een persoonlijk ontwikkelplan deze werknemers ondersteunt met als doel dat zij weer een rol krijgen binnen het reguliere arbeidsproces.

Aan de slag

18 mensen zijn inmiddels aan de slag gegaan. Het is de bedoeling dat hun aantal in de nabije toekomst groeit en dat vanaf september ook mensen in de nieuwbouw in de wijk Cuijkse Cantheelen aan de slag kunnen.

Uitkering

De nieuwe ‘werknemers’ – ze krijgen niet betaald maar hebben een uitkering – doen dingen die anders niet structureel gedaan zouden worden. Zoals het schoonmaken van rolstoelen, aldus Henk Ermers, hoofd welzijn van zorgorganisatie Pantein regio Cuijk. Daarnaast worden de nieuwe krachten onder meer ingezet voor bijvoorbeeld het leeghalen van de papierbakken of het opruimen van het terras. Volgens Ermers krijgt het nieuwe personeel veel waardering krijgt en merken bewoners en personeelsleden dat het voor hen prettiger wonen en werken wordt.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.