Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nederlandse tech-startup Bambi Medical krijgt 2,4 miljoen euro

Redacteur Zorgvisie
De Nederlandse tech onderneming Bambi Medical heeft 2,4 miljoen euro subsidie gekregen van de Europese Commissie. Met de subsidie kan het bedrijf het draadloze monitoringssysteem voor te vroeggeboren baby's sneller op de Europese markt krijgen.
bambimedical
Foto: Bambi Medical

CEO Fabio Bambang Oetomo heeft het bedrijf samen met zijn vader in 2016 opgericht. Zij ontwikkelden een draadloos systeem dat vroeggeboren babys kan monitoren. De Bambi Belt wordt om de middel van de baby gewikkeld en meet de harstlag, temperatuur en ademhaling. Door de riem zijn de standaard kleefelektroden niet meer nodig, aangezien de signalen draadloos worden doorgegeven. De riem zal de pijn en stress van de baby tijdens de metingen verminderen.

bamby beltUitbreiding

De subsidie van de Europese Commissie zorgt ervoor dat Bambi Medical sneller kan beginnen met het uitvoeren van klinische studies, zodat het product sneller op de markt kan verschijnen. De interesse in het Bambi Medical is in ieder geval groot. Inmiddels heeft de start-up inmiddels van ruim 20 ziekenhuizen in Europa en Azië een intentieverklaring, waarin zij toezeggen deel te nemen aan de klinische studies en dat zij het systeem willen kopen wanneer het op de markt beschikbaar is.

Bambang Oetomo laat weten dat hij in het najaar van 2018 hoopt te kunnen starten met klinische studies bij vier ziekenhuizen in Nederland, Duitsland en Zweden. In het voorjaar haalde Bambi Medical nog vier miljoen euro op bij private investeerders.

Kangaroo Care

Naast het verminderen van pijn en stress moet de Bambi Belt ook de mogelijkheid tot huid-op-huid contact stimuleren. Dit wordt ook wel de Kangaroo Care genoemd. Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie is deze vorm van zorg belangrijk voor ouder-kind binding en de klinische resultaten voor de baby.

1 REACTIE

  1. Welke draadloze technologie gaat worden toegepast? WiFi, Bluetooth e.d. kunnen schadelijk zijn voor mensen en is daardoor mogelijk een onverantwoorde keuze. Zie ook EHS aandoening. Kan de leverancier garanderen dat de door hem gekozen draadloze technologie ehs verschijnselen gegarandeerd zijn uitgesloten?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.