Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

3,4 miljoen extra voor aanpak zorgagressie

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS stelt 3,4 miljoen euro extra beschikbaar voor de aanpak van agressie in de zorg. Het bedrag komt bovenop de eerder begrote 7 miljoen voor de periode 2012-2015.
3
Foto: ANP Photo

Schippers maakte dat bekend bij de aftrap van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’, een bewustwordingscampagne van sociale partners in de zorg voor de medewerkers.

Campagne

De campagne is een belangrijk onderdeel van het ‘Actieplan veilig werken in de zorg’, dat vorig jaar is gestart. Met de toegezegde middelen wil minister Schippers extra vaart geven aan het actieplan. Schippers: ‘Agressie tegen zorgverleners is onacceptabel. Ook als agressie onderdeel is van het ziektebeeld dan is het niet de bedoeling dat we dat normaal vinden. Iedereen heeft recht op een veilige werkplek.’

Actieplan

Het actieplan is opgesteld in samenwerking met sociale partners en draait om het uitdragen van een landelijke norm. De norm moet medewerkers en organisaties leren om agressie niet te accepteren. Wanneer het voorkomt dient een medewerker nazorg te krijgen en moet er een reactie komen naar de veroorzaker. Deze norm wordt actief verspreid vanuit de campagne.

Het aantal instellingen dat wordt ondersteund bij de invoering van anti-agressiebeleid wordt opgevoerd van 100 naar 200.

Tot slot wordt ook in samenwerking met politie en OM geïnventariseerd wat er gebeurt met aangiften tegen veroorzakers van agressie. Knelpunten worden opgespoord en aangepakt zodat de aangiftebereidheid groter wordt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.