Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

4,5 procent loonsverhoging huisartsenzorg

Vakbonden en werkgevers hebben een akkoord bereikt over de arbeidsvoorwaarden in de huisartsenzorg. De 30.000 doktersassistenten, triagisten en praktijkondersteuners krijgen er 4,5 procent loon bij.
Akkoord-iStock-400.jpeg

De cao loopt van 1 maart 2017 tot en met 28 februari 2019. Het salaris wordt structureel verhoogd op 1 september 2017 met 2 procent. Ditzelfde jaar is er een eenmalige uitkering van 0,5 procent. In 2018 gaat het salaris op 1 juli structureel omhoog met 1,5 procent. Ook in 2018 is er een eenmalige uitkering van 0,5 procent.

Nachtdienst
Momenteel kunnen medewerkers op een huisartsenpost een nachtdienst in hun eentje werken. Uiterlijk 1 maart 2019 is dit niet meer mogelijk en werken er minimaal twee collega’s tijdens een nachtdienst. Deze afspraken hebben de onderhandelingspartners gemaakt, zodat medewerkers gezond en plezieriger te kunnen (blijven) werken. Andere onderwerpen waarover afspraken zullen worden gemaakt, zijn werkdruk, gezond en veilig werken en persoonlijke ontwikkeling.

Dossier Cao’s in de zorg
Lees nieuws en achtergronden over cao’s in de zorg. Dat zijn de Cao VVT, Cao Ziekenhuizen, Cao Ggz en Cao Gehandicaptenzorg. Deze Cao’s in de zorg zijn de grootste van Nederland. Tijdens Cao-onderhandelingen discussiëren werkgevers en werknemers over o.a. de flexibilisering van de arbeidsmark, onregelmatig werk en ziekteverzuim.  

Sociaal Fonds Huisartsenzorg
CNV Zorg & Welzijn en de andere cao-partijen willen meer sociale zekerheid voor werknemers die als zelfstandige werken in de huisartsenzorg. Cao-partijen geven daarom de de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg opdracht te onderzoeken hoe zelfstandigen onder meer een pensioenvoorziening en arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen treffen van het tarief dat zij ontvangen. 

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.