Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijs healthcare: ‘De impact van dit initiatief is giga’

Bert Bukman
Het jonge bedrijf Pacmed is winnaar van de Impact in Healthcare award 2017. Deze prijs wordt uitgereikt door adviesbureau Vintura. Pacmed ontwikkelt beslissingondersteunende hulpmiddelen voor artsen op basis van big data.
Healthcare award
Winaars Impact in Healthcare award

De jury die de Impact in Healthcare award uitreikte, was enthousiast over Pacmed. ‘De impact van dit initiatief is giga,’ aldus Cathy van Beek van het Radboudumc, lid van de jury. ‘Het zijn jonge, slimme mensen. Ze vertalen big data naar het indvidu en ondersteunen daarmee de beslissing van dokter en patiënt.’

Parkinson en darmkanker

De andere twee genomineerden voor de prijs waren Punt voor Parkinson en Prehabilitatie Darmkanker. Punt voor Parkinson is een specialistisch centrum voor mensen met de ziekte van Parkinson. Doel is om patiënten in Noord-Nederland de beste zorg te bieden vanuit een locatrie.

Prehabilitatie Darmkanker is een initiatief van het Maxima Medisch Centrum. In dit programma worden patiënten fitter gemaakt voordat bij hen een darmkankeroperatie wordt uitgevoerd. Op deze manier herstellen ze na afloop van de ingreep sneller en neemtde kans op complicaties af.

Volgende stap

Prijswinnaar Pacmed ontving met de Impact in Healthcare award een bedrag van 10.000 euro, plus vijf adviesdagen van Vintura. ‘We zijn trots dat we hebben gewonnen op basis van stemmen van mensen met veel kennis van de zorg,’ zei directeur Willem Herter. ‘Deze prijs betekent veel voor ons als klein bedrijf en helpt ons een volgende stap te zetten. De prijs gaan we inzetten voor het verder vormgeven van onze strategie in de ziekenhuiszorg, en ook voor het ontwikkelen van ondersteuning bij meer ziektebeelden in de eerste lijn.’

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.