Joris Slaets: door angst geleid kan je geen transitie uitvoeren

Van een focus op protocollen naar leefplezier als uitgangspunt. Op 4 april organiseerde Leyden Academy een congres waar de bevindingen van het tweejarige pilotproject ‘Leefplezierplan voor de zorg’ werden gepresenteerd. Projectleider Joris Slaets: we zitten in een transitiefase waarin je elkaar vertrouwen moet gunnen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
kwaliteitskader verpleeghuiszorg
Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunden directeur van kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing

Teams van de elf deelnemende ouderenzorginstellingen en betrokkenen vanuit ministerie van VWS, IGJ, NZA, en zorgkantoren waren aanwezig bij het congres. Het pilotproject was bij de elf organisaties een succes. Maar hoe kijkt projectleider Joris Slaets naar de toekomst? Hoe nu verder met de ‘schatkamer van ervaringen’, die de basis moet vormen van beleidsrelevante informatie?

Vertrouwen is de sleutel voor succes

Hoe vertaal je ervaringen naar beleid als je afstand houdt van protocollen en afvinklijsten? Volgens Slaets is het hebben van vertrouwen essentieel: ‘Het grootste knelpunt is het genereren van vertrouwen in de nieuwe verantwoordingskaders. We zijn zo gewend om

0
796

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.