Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

5000 Amsterdammers raken zorgbaan kwijt

Door de bezuinigingen raken de komende jaren in de stad Amsterdam 5000 mensen hun baan in de zorg kwijt. Dat verklaart verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg in landelijk dagblad de Metro.
5000 Amsterdammers raken zorgbaan kwijt
Foto: ANP Toussaint Kluiters
Premium

‘Aan die bezuinigingen kunnen we

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Veel had voorkomen kunnen worden als al decennia lang ook goede voorstellen over efficiency en bezuinigingen uit de zorg zelf waren gekomen. Dat gebeurde niet. Bestuurders en management hadden alleen maar belangstelling voor het salaris — en initiatieven vanuit de verpleging en verzorging werden door de bestuurders geboycot en of de club liep met de meute mee; het zal mijn tijd wel duren (ik heb de bewijzen daarvoor). De straf is dat je naar het Malieveld moet. En steeds is HELAAS de patient de dupe; nu zeker

  2. Lees alle reacties
  3. Wordt er ook op zijn wethoudersschapsvergoeding gekort??? Denk ik niet. Worden er ook declaraties ingediend?? Kunnen ze zelf ook wel betalen want ze krijgen riante vergoedingen in deze tijd van bezuinigingen/belastingverhogingen. Maar de NIET protestkrachigen, lees: ouderen, kunnen best zonder zorg, liggen ze eerder gestrekt.

  4. Tja tisme wat , geachte Bill HERMSEN . Huishoudelijke hulp is dus 5000 mensen minder nodig ,ALTHANS ….. volgens deze wethouder … Deze p.p.p – ers( politieke parasiterende passanten) weten altijd de minst p.p.h-ers , = protest-potentie-hebbenden , dus de huishoudbehoeftigen , ook al zijn het MILJOENEN , financieel te negeren en te ….RAKEN . Heden geldt : Ervaringen in het verleden geven zeker geen positief toekomstbeeld van het handelen van dit soort politieke figuren, zeker niet als de noord-zuidlijn…… 5…c.q.. vijf …. minuten tijdwinst biedt aan enige honderden ……noord-zuid forensen? ? ? Logisch dat met dit soort p.p.p.ers de ziekenzorg NOODZAKELIJKER wordt.? ? ?

  5. Als ik de Wethouder Eric v/d Burg zie kijken , kijkt hij tevreden. Zijn uitspraak van ‘Aan bezuinigingen kan ik niets doen ‘, is maar betrekkelijk . Wie heeft de keus gemaakt ? 30.000 mensen worden in A dam gedupeerd. 20.000 krijgen geen huishoudelijk hulp meer. Duizenden krijgen geen verzorging,begelelding meer, etc..Werkgelenheid is voorbij. Aan de andere kant geven we Miljarden uit aan een Noord-Zuid Lijn . Was dat nou echt nodig ? Een langere termijn Visie over de Lijn heb ik niet gehoord. In deze tijd hebben wij het over kantoren gaan slopen , omdat we kantoren niet meer nodig hebben. Thuis-werk en andere manier van werken doet zijn intrede. Duurzaam werken en niet meer met de auto ; etc. is de nieuwe tijd. Er komt een heel andere werk-wereld aan. Politici laat je stem horen over hoe leven wij over 30/50 jaar en maak een Visie voor.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.