Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erica Harteveld nieuwe bestuursvoorzitter van Karakter

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie verwelkomt Erica Harteveld als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Harteveld gaat vanaf 1 mei aan de slag met haar nieuwe functie. ‘Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mijn kennis en ervaring bij deze prachtige organisatie in te zetten’, aldus Harteveld.
Erica Harteveld versterkt Karakter
Foto: GGz Centraal

Erica Harteveld volgt Bertine Lahuis op, die per 1 december 2017 een switch maakte naar de raad van bestuur van het Radboudumc. De oud-voorzitter van de rvb van Karakter is in 2016 door Zorgvisie uitgeroepen tot zorgmanager van het jaar.

Voorzitter Karakter

Harteveld is werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater. Naast deze werkzaamheden heeft zij bestuurlijke en leidinggevende ervaring opgedaan. Zo was ze medisch hoofd van de kliniek kinderpsychiatrie bij het UMC Utrecht, en hoofd behandelprogramma 12-18 jaar bij Fornhese. Bovendien was ze tot recent lid van de raad van toezicht van Triversum. Momenteel is zij regiodirecteur bij GGz Centraal Gooi en Vechtstreek. Bij deze organisatie vervult ze ook taken als kinder- en jeugdpsychiater voor jongvolwassenen.

Erica Harteveld zal samen met Toine van den Broek de raad van bestuur van Karakter gaan vormen. Harteveld kijkt uit naar haar nieuwe functie. ‘Karakter is uniek door de krachtige combinatie van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding. Er ligt een stevig fundament.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.