Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schuldeisers Thuiszorg Centrale Flevoland niet betaald

Schuldeisers van het failliete Thuiszorg Centrale Flevoland, waaronder personeel, kunnen hun geld op hun buik schrijven.

Volgens curator Frank Schop van advocatenkantoor Okkerse en Schop is er nauwelijks geld te verdelen. Het geld dat er is, gaat naar de curator en het UWV dat drie maanden lang de salarissen van het personeel betaalde. Personeel dat al vier maanden geen salaris ontving, krijgt de laatste maand helemaal niet meer betaald. “Zij kunnen wel naar de curator gaan, maar als ik niks heb, kan ik niet betalen”, zegt Schop.

Prijzenslag Wmo

Thuiszorg Centrale Flevoland ging in augustus failliet. De organisatie was in de problemen gekomen door de prijzenslag in de Wmo, vertelde curator Frank Schop eerder tegen Zorgvisie. Thuiszorg Centrale Flevoland had in veel gemeenten Wmo-aanbestedingen gewonnen. Enkele daarvan lagen buiten het eigen werkgebied. Door de smalle marges in de Wmo-zorg en de hoge reiskosten leed de organisatie hierop verlies.

Illegale praktijken

Schop is niet op illegale praktijken gestuit, zoals door ontslagen personeel werd gesuggereerd. Wel is het een administratieve jungle. “Ik wacht nog op allerlei gegevens van zorg- en administratiekantoren.” Het kan dan ook nog wel even duren voordat de curator duidelijkheid heeft. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Thuiszorg Centrale Flevoland failliet
Werknemers Thuiszorg Flevoland naar Versatility
OM waarschuwt voor fraude thuiszorg

Administrator

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Johan Z.

  Werkt nu als zzp-er en haalt bussen via website huur een bus, dan ergens n bus huren en zelf rijden. Wie wordt straks weer de dupe ?

 • no-profile-image

  ron taverne

  ik heb vernomen dat deze meneer nu een soort uitzend burau heeft en chauffers regeld voor de firma besseling die ook voor de ns rijd

 • no-profile-image

  gedupeerde

  wel vreemd dat deze mensen al heel wat bv hebben gehad en iedere keer weer opnieuw beginnen en van het verdwenen geld gingen deze mensen regelmatig op vakantie ook van het geld wat kwam uit pgb,en mensen kregen niet de zorg die ze nodig hadden ben heel heel erg teleurgesteld in deze mensen mooie praatje s maar onder tussen over je rug om je belazeren pas op voor deze mensen fam callaars vanwattum en ene john woudenberg.

Of registreer u om te kunnen reageren.