Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

PGGM stopt 10 miljoen in fonds voor zorginnovaties

Pensioenaanbieder PGGM investeert 10 miljoen euro in een fonds van de Alliance for Healthy Aging. De Alliance, bestaande uit het Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Mayo Clinic (USA), VitaValley en nu ook PGGM, wil hiermee een bijdrage leveren aan oplossingen voor het verouderingsvraagstuk.
PGGM stopt 10 miljoen in fonds voor zorginnovaties

PGGM investeert het bedrag vanuit een zorgmandaat van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Zowel PGGM als haar klant PFZW hebben naast het financieel rendement op investeringen ook nadrukkelijk oog voor de maatschappelijke meerwaarde van investeringen. "Een waardevolle toekomst is meer dan een goed pensioen", zei PGGM-topman Martin van Rijn tijdens de bekendmaking van het fonds. "Gezond ouder worden, is minstens net zo belangrijk".

Duurzame zorginnovaties

Het fonds gaat investeren in jonge bedrijven gericht op duurzame vernieuwing in de zorg. Daarbij kan het gaan om nieuwe technologie en geneesmiddelen, maar ook om innovaties die het werken in de zorg vergemakkelijken of die chronisch zieken en ouderen langer hun zelfstandigheid laat behouden.

UMCG

Bijzonder aan het fonds is de samenwerking tussen private en publieke partijen op het gebied van zorginnovatie. Zo is de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota met jaarlijks een miljoen patiënten en meer dan 50.000 medewerkers een wereldspeler op het gebied van medische zorg. Voor het UMCG is het investeringsfonds van belang om de kennis en kunde van kennisinstellingen, zorginstellingen en bedrijfsleven bijeen te brengen om valorisatie van innovaties in de zorg te versnellen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Achmea stop 50 miljoen in fonds voor zorginnovatie'Implementeer innovaties sneller in ouderenzorg'
Financieel bestuurder PGGM treedt af

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

8 reacties

 • no-profile-image

  Rob

  Ben het helemaal eens met bovenstaande - Een pensioenfonds moet zorgen voor het pensioen. Allerlei rand gebeuren (kortingen, innovaties etc. moet stoppen. Volgens mij moet de energie gaan zitten in het snijden van de overhead bij PGGM ipv het regelen van allerlei zaken. en zo blijft er nog wat over voor het pensioen.

 • no-profile-image

  huubke

  Van bovenaf wordt er het hardst aan deze buffer getrokken, dit kan er wel vanaf!

 • no-profile-image

  Heleen

  Blijkbaar hebben ze geld over bij PGGM om valorisatie(?) van innovatie te versnellen...ja ja, daar gaat het pensioen.

 • no-profile-image

  Jan

  Bedoeld de heer van Rijn dat gezond ouder worden beter is als een waardeloze toekomst??
  Persoonlijk wil ik geen pensioenpremie betalen die voor andere zaken wordt gebruikt. Tenzij we bulken in het geld, maar dat is geloof ik niet het geval. Als het gaat om mensen langer aan het werk te houden is dat vooral een zaak van de werkgevers, waar werknemers niet via hun pensioenpremie aan bij moeten dragen. (Veelal zonder dat te weten)

 • no-profile-image

  dorien

  en nu niet reageren''dit snappen onze mensen toch niet'' nee we snappen dit niet dus leg uit!!!het is ons geld waar qua inleg ook al geen invloed op hebben.

 • no-profile-image

  wim

  prachtig initiatief, maar het is toch een pensioenfonds met dekkingsproblemen

 • no-profile-image

  Pieter

  Zorginnovaties zijn mooi, maar dit is geen hoofdtaak van een pensioenfonds.
  Als één van de (verplichte)deelnemers in dit fonds, ben ik hier niet blij mee.
  Kunnen we uitstappen???

 • no-profile-image

  Maarten

  Dit bericht komt net na het bericht dat de dekkingsgraad van de PGGM fors is gedaald, en dat de PGGM de door haar geschetste financiele verwachtingen naar de gepensioneerden niet meer kan nakomen. In deze context is dit natuurlijk niet te verkopen.

Of registreer u om te kunnen reageren.