Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘VWS werkt achter de schermen aan zorgakkoord’

Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn van VWS werken achter de schermen aan een akkoord over de zorg. Dat meldt de NOS. Aan het overleg zouden werkgevers, vakbonden en het kabinet deelnemen.
‘VWS werkt achter de schermen aan zorgakkoord’
Foto: ANP Evert-Jan Daniels

Op tafel liggen volgens de NOS vooral maatregelen voor de arbeidsmarkt in de ziekenhuiszorg en de ouderenzorg (zoals verpleeghuizen en de thuiszorg). Het gaat dan om werkgelegenheid, salarissen en scholing van werknemers. Veel details zijn er nog niet bekend, de onderhandelingen zijn in volle gang. (NOS)

3 reacties

  • adje rem

    Beste Amiz. Dank voor je verwijzing naar deze mij nog onbekende wet. Overigens weet ik zeker dat deze wet niet in enig huidig rvoverheidsbeleid zal worden geimplementeerd.

  • Amiz Delft

    Ik hoorde laatst van de Wet van Baumol. Daar kan geen akkoord tegenop.

  • adje rem

    Er wordt aan een akkoord gewerkt in de Zorg niet ten behoeve van de patient, verpleegde ,maar........van de arbeidsmarkt ? ? Het aanbod gaat dus de vraag regelen ? ? Dus er wordt bekeken hoe patiënten en hulpbehoevende verzorgden en verpleegden het best de arbeidsmarkt kunnen ondersteunen ? ? ? Dus nog even en patiënten en hulpbehoeftigen dienen binnenkort aan het zorgaanbod te voldoen of daarin te passen ? ?

Of registreer u om te kunnen reageren.