Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgteam MC Groep failliet

Zorgteam MC Groep B.V. is op 12 juli failliet verklaard. Het bedrijf zet zijn activiteiten voorlopig voort.
Portemonee.leeg.fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Gisteren is het faillissement bekend gemaakt.

Zorgteam
Onder de organisatie vallen: het overgewichtcentrum Flevoland, de fybromyalgiepoli Flevoland. De obesitaspoli Flevoland, verzuimpoli Flevoland,  het vermoeidheid&pijncentrum en het zorgteam multidisciplinaire behandeling. MC Groep heeft een minderheidsbelang in Zorgteam B.V.

MC Groep
MC Groep meldt dat het overweegt om onderdelen van het failliete Zorgteam B.V. over te nemen. Zorgteam huurt ruimte in het ziekenhuis MC Zuiderzee voor patiëntengebonden activiteiten. De ziekenhuisorganisatie voert momenteel gesprekken met de curator over de overname van onder andere klinische fysiotherapie en de Obesitaspoli. Willem de Boer, directeur MC Groep, laat weten het faillissement van de huurder te betreuren: ‘Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor wat betreft de continuïteit van de zorg voor onze patiënten en zijn in gesprek met de curator over welke onderdelen wij over kunnen nemen.’ Het faillissement heeft volgens De Boer geen consequenties voor MC Groep.

Ziekenhuizen
MC Groep bestaat uit de ziekenhuizen MC Zuiderzee in Lelystad en Emmeloord en MC Slotervaart in Amsterdam. 

Of registreer u om te kunnen reageren.