Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Stijging van vergoedingen in de AWBZ

De lasten van de AWBZ zijn het eerste halfjaar van 2007 gestegen naar 10,6 miljard euro. Ten opzichte van het eerste halfjaar van 2006 is dat een stijging van acht procent. Dat blijkt uit het tweede kwartaalrapport van het College voor zorgverzekeringen (CVZ).

Het CVZ plaatst de AWBZ-stijging van acht procent in een trend van afvlakkende groei.

Tegengesteld aan de trend van afvlakkende groei zijn de ontwikkelingen in de PersoonsGebonden Budgetten (Pgb’s). Pgb's zijn de sterkst stijgende lastenpost binnen de AWBZ. Ten opzichte van 2006 groeiden de uitgaven van het Pgb 24 procent. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Bekijk hier alle cijfers van het CVZ

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.