Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa: prestatiebekostiging per 2011

Minister Klink van Volksgezondheid moet prestatiebekostiging op basis van de nieuwe dbc-productstructuur DOT per 2011 invoeren. Dit adviseert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in haar advies Stabiele Transitie naar Prestatiebekostiging.

Volgens de Zorgautoriteit moet de productstructuur geleidelijk worden ingevoerd om de risico’s voor zorgaanbieders en verzekeraars zoveel mogelijk te beperken. Ook moet gedurende de overgangsperiode naar volledige presatiebekostiging het vrije deel van de ziekenhuismarkt (B-segment) niet verder worden uitgebreid. (Zorgvisie - Jolande den Hollander)

Lees ook:

Advies NZa: Stabiele Transitie naar Prestatiebekostiging
Klink gaat door met transparantie en marktwerking

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.