Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuizen onderzoeken ondervoeding patiënten

Acht ziekenhuizen door heel Nederland onderzoeken donderdag patiënten die poliklinieken bezoeken op ondervoeding. Een van de ziekenhuizen, het Medisch Centrum Rijnmond Zuid, heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Patiënten krijgen vragenlijsten voorgelegd. Ook wordt hun gewicht en lengte gemeten. De ziekenhuizen proberen op die manier meer inzicht te krijgen in de ernst van de situatie.

Verslechterde toestand

Patiënten krijgen vragenlijsten voorgelegd. Ook wordt hun gewicht en lengte gemeten. De ziekenhuizen proberen op die manier meer inzicht te krijgen in de ernst van de situatie. Bij ondervoede patiënten duurt de genezing doorgaans veel langer. Ook hebben ze grotere kans op complicaties. Veel deskundigen waarschuwen al langer dat bijvoorbeeld ouderen vaak ondervoed in het ziekenhuis belanden, zonder dat artsen en verplegers hun slechte conditie opmerken. Het kan ook zijn dat patiënten in het ziekenhuis niet of weinig eten, waardoor hun toestand verslechtert. Naar verwachting wordt deze zomer bekend hoe het met de ondervoeding van bezoekers van poliklinieken is gesteld. Naar de situatie van patiënten die in het ziekenhuis verblijven, is al eerder onderzoek gedaan. (ANP)

Lees ook:

Vroege herkenning en behandeling voeding loont
Ondervoeding in Amphia dramatisch gedaald
'Een op drie mensen in zorg ondervoed'.
Uit de tijd: Ziekenhuispatiënt moet eten

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.