Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inspectie: Verbetering verpleeghuizen gaat te langzaam

De verbetering van de kwaliteit van verpleeghuizen gaat te langzaam. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een rapport.

De inspectie constateerde een aantal jaar geleden dat de zorg in het gros van de Nederlandse verpleeghuizen onder de maat was. Bewoners van 149 verpleeghuizen liepen extra grote risico's op slechte zorg. De IGZ nam deze verpleeghuizen onder de loep en constateert dat er vaker verantwoorde zorg wordt geleverd, maar dat de verbeteringen te langzaam gaan.

Wensen van bewoners

Het blijkt met name voor de leiding van verpleeghuizen moeilijk om beter in te spelen op de wensen van bewoners: zijn ze tevreden over de zorg die ze krijgen? Zouden ze bijvoorbeeld vaker naar buiten willen of vaker in bad? De inspectie constateert dat het personeel vaker en beter hulp biedt bij het eten en drinken door de patiënt. Ook is er meer toezicht op demente ouderen. (ANP)

Lees ook:

Download hier het IGZ-rapport
IGZ gaat strenger handhaven
IGZ stelt Nijmeegs verpleeghuis onder verscherpt toezicht
Verpleeghuis kort op koekjes bij de koffie

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.