Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Onderzoek naar dood patiënten Duits ziekenhuis

De Duitse politie en justitie zijn een onderzoek begonnen naar de dood van dertien hartpatiënten in het academisch ziekenhuis van Münster. Zij doorzochten donderdag het complex en namen dossiers van patiënten in beslag, meldden Duitse media.

De autoriteiten kwamen in actie na de ontvangst van een anonieme brief. De schrijver beschuldigt de leider van de hartchirurgie en medewerkers ervan dat zij bij harttransplantaties fouten hebben gemaakt. Daardoor zouden dertien patiënten zijn gestorven. Sommige levensgevaarlijke ingrepen zouden door onervaren chirurgen zijn uitgevoerd. De brief was ook aan nabestaanden van twee geopereerde mannen gezonden. (ANP)

Lees ook:

Nederlands ziekenhuis beter dan Duits
Klacht tegen thuiszorg na dood gehandicapte
Ziekenhuismedewerker doodde zoons met gestolen insuline
OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte
Klink bekijkt Duits kwaliteitsbeleid

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.