Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zideris Huis ter Heide onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft verscherpt toezicht ingesteld voor Zideris Huis ter Heide. In deze instelling wonen 38 jong verstandelijk gehandicapten.

De inspectie bezocht de instelling in 2006 voor het eerst. Toen scoorde op vier aspecten een risico. Zideris Huis ter Heide moest toen een plan van aanpak maken voor verbeteringen op de risicoaspecten. Tijdens follow-up bezoeken bleek dat er wel een kleine vooruitgang was, maar de kwaliteit van zorg was nog steeds onvoldoende.

Vastbinden

De inspectie heeft daarom weinig vertrouwen dat de opgaande lijn wordt vastgehouden. Onder meer het beleid wat betreft het vastbinden van cliënten is niet goed vastgelegd, waardoor er een risico is dat vrijheidsbeperkende maatregelen niet goed worden toegepast. Op 27 oktober 2009 gaat de inspectie wederom de risicoaspecten toetsen. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg
IGZ dreigt Atrium ziekenhuis met verscherpt toezicht
IGZ stelt verpleegunit onder verscherpt toezicht
Verscherpt toezicht Diaconessenhuis Meppel opgeheven

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.