Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bussemaker hekelt grote ouderenzorg- organisaties

De voordelen van een grote organisatie bestaan niet of worden nog onvoldoende benut. Dit zei staatssecretaris Bussemaker gisteren in een reactie op het onderzoeksrapport ‘Trouw aan de belofte’ van Gupta Strategists. Volgens Bussemaker presteren kleine verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen beter dan grote instellingen.
Bussemaker hekelt grote ouderenzorg- organisaties

Gupta heeft Nederlandse verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen (VVT-sector) in de periode 2007-2008 vergeleken op kwaliteit, financiële en operationele prestaties. De staatssecretaris benadrukt dat de sector afstand moet nemen van de bestuurscultuur. “Er moet gebroken worden met puur bedrijfsmatig denken in termen van fuseren en groeien. Instellingen moeten denken vanuit de patiënt. En de professional. Ook dat leidt tot slimmer en goedkoper werken in de langdurige zorg.” (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Gupta: Ouderenzorg kan miljardenwinst boeken
Kleinere verzorgingshuizen scoren beter op ranglijsten
Agis investeert in ouderenzorg van Aveant
Meer thuiszorgorganisaties gaan failliet

Of registreer u om te kunnen reageren.