Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Alysis Zorggroep wordt Rijnstate

De Alysis Zorggroep verandert per 1 maart 2011 haar naam in Rijnstate. De reden voor de naamswijziging is dat Alysis Zorggroep niet meer overeenkomt met de inhoud van de dienstverlening en de naam heeft nauwelijks bekendheid.
Alysis Zorggroep wordt Rijnstate

De reden voor de naamswijziging is dat Alysis Zorggroep niet meer overeenkomt met de inhoud van de dienstverlening en de naam heeft nauwelijks bekendheid, zo staat te lezen op de site van de zorgorganisatie. Eén sterke naam met landelijke bekendheid, Rijnstate, helpt de ziekenhuisorganisatie zich stevig te positioneren in de markt. De naam Rijnstate wordt daarom gekoppeld aan alle locaties van de organisatie.

Bekendheid

Ziekenhuis Rijnstate, Ziekenhuis Zevenaar en Kliniek Velp werkten samen met Verpleeghuis Zevenaar onder de naam Alysis Zorggroep. Het verpleeghuis is per 1 januari 2011 uit de Alysis Zorggroep getreden. De naam Alysis Zorggroep die werd ontleend aan de combinatie van ziekenhuis- en verpleeghuiszorg, voldoet dus niet meer. Bovendien blijkt uit onderzoek onder patiënten en inwoners uit de regio dat de naam Alysis Zorggroep nauwelijks bekend is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Philips en Alysis Zorggroep sluiten megacontract
Alysis Zorggroep neemt patiëntenrgistratiezuil van Ricoh in gebruik
Eelco de Boer vertrekt bij Alysis Zorggroep

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

 • no-profile-image

  Nico Stokman

  Hoezo geldverspilling? Nu hebben
  we straks toch weer een hoop kladpapier !

 • no-profile-image

  Maarten Veldwijk

  Dit hadden we 10 jaar geleden ook kunnen bedenken. Zonde van het geld

Of registreer u om te kunnen reageren.