Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jeroen Bosch kan starten met bouw

Jeroen Bosch kan starten met bouw
Auteur: Brabants Dagblad
Datum: 28-06-2007


Begin dit jaar dreigde het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch 40 miljoen euro te kort te komen, omdat de aanbesteding tegenviel. Nu heeft versobering van het plan een besparing op de aanneemsom van 42,8 miljoen euro opgeleverd. Daarmee blijven de kosten binnen het budget van 254 miljoen en kan het werk worden gegund.

Peter de Kubber van de Raad van Bestuur reageert opgelucht in het Brabants Dagblad: "Door aanpassingen aan het plan hebben we het gat in de begroting weggewerkt, terwijl het concept overeind bleef. Donderdag trakteren we personeel en patiënten op gebak." Terugbrengen van het aantal vierkante meters met vijfduizend en besparing op installaties en materiaal heeft zelfs nog iets meer opgeleverd dan de beoogde ruim 40 miljoen.

Bouwcombinatie
De bedrijven Hurks Van der Linden, Ballast Nedam en Strukton (samen de Bouwcombinatie Jeroen Bosch vormend), gaan het ziekenhuis bouwen. Burgers Ergon levert de werktuigbouwkundige installaties, Imtech de elektrotechniek en Möhringer de liften.De bouw is door de problemen met een half jaar vertraagd.

Zorgpark
De Kubber: "Vrijdag praten we met de aannemers over de precieze planning. We denken dat we eind september of begin oktober kunnen beginnen met de werkzaamheden." De oplevering van het nieuwe gebouw is begin 2011 waarna het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn huidige locaties Groot Zieken Gasthuis in de Bossche binnenstad en Carolus aan de Hervensebaan kan verlaten.

Zorgpark
Het ziekenhuis tekende gisteren met Proper-Stok Groep BV en de gemeente Den Bosch een intentie-overeenkomst over een zorgpark naast het ziekenhuis. (Brabants Dagblad)Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.