Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeroen Bosch kan starten met bouw

Redactie Zorgvisie

Jeroen Bosch kan starten met bouw

Auteur: Brabants Dagblad

Datum: 28-06-2007

Begin dit jaar dreigde het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch 40 miljoen euro te kort te komen, omdat de aanbesteding tegenviel. Nu heeft versobering van het plan een besparing op de aanneemsom van 42,8 miljoen euro opgeleverd. Daarmee blijven de kosten binnen het budget van 254 miljoen en kan het werk worden gegund.

Peter de Kubber van de Raad van Bestuur reageert opgelucht in het Brabants Dagblad: “Door aanpassingen aan het plan hebben we het gat in de begroting weggewerkt, terwijl het concept overeind bleef. Donderdag trakteren we personeel en patiënten op gebak.” Terugbrengen van het aantal vierkante meters met vijfduizend en besparing op installaties en materiaal heeft zelfs nog iets meer opgeleverd dan de beoogde ruim 40 miljoen.

Bouwcombinatie

De bedrijven Hurks Van der Linden, Ballast Nedam en Strukton (samen de Bouwcombinatie Jeroen Bosch vormend), gaan het ziekenhuis bouwen. Burgers Ergon levert de werktuigbouwkundige installaties, Imtech de elektrotechniek en Möhringer de liften.De bouw is door de problemen met een half jaar vertraagd.

Zorgpark

De Kubber: “Vrijdag praten we met de aannemers over de precieze planning. We denken dat we eind september of begin oktober kunnen beginnen met de werkzaamheden.” De oplevering van het nieuwe gebouw is begin 2011 waarna het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn huidige locaties Groot Zieken Gasthuis in de Bossche binnenstad en Carolus aan de Hervensebaan kan verlaten.

Zorgpark

Het ziekenhuis tekende gisteren met Proper-Stok Groep BV en de gemeente Den Bosch een intentie-overeenkomst over een zorgpark naast het ziekenhuis. (Brabants Dagblad)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.