Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ina Vos: 'Ik heb geluk gehad'

Het echtpaar Vos woont vlakbij woonzorgcentrum De Regenboog van Coloriet in Dronten. Vorig jaar brak Ina Vos haar enkel. “Ik kon de drie weken dat ik in het gips zat bijna niets. Ik mocht alleen zelf naar de wc, maar ik kon niet naar de keuken lopen voor eten en drinken.”

De plaatselijke thuiszorgorganisaties, Coloriet en Icare, kregen geen vergoeding voor nieuwe klanten vanwege het krappe regiobudget. Normaal gesproken was mevrouw Vos dus beland bij de thuiszorg in Lelystad, op een half uur rijden van Dronten. Alleen omdat medewerkers van Coloriet al bij haar echtgenoot over de vloer kwamen, zorgden ze voor haar. “Daar heb ik heel veel geluk mee gehad. De thuiszorg uit Lelystad zou hier hooguit ’s morgens en ’s avonds zijn gekomen. Coloriet kwam zes keer op een dag even langs.”

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.