Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Fraude bij tandartspraktijk Beperfect Clinics

Tandartspraktijk Beperfect Clinics uit Amstelveen heeft enkele tonnen te veel gedeclareerd bij patiënten en verzekeraars. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Fraude bij tandartspraktijk Beperfect Clinics

Beperfect Clinics handelde onder de naam Perfectsmile. Perfectsmile heeft in totaal zes klinieken in de Randstad en in het zuiden van het land. De NZa start een boeteonderzoek en heeft de praktijk een aanwijzing gestuurd met de opdracht de foute declaraties te staken. De periode waarin de overtredingen hebben plaatsgevonden loopt in ieder geval van 2009 tot nu.

Fraude

Volgens de NZa overtrad Beperfect Clinics de regels op verschillende manieren. Zo bracht de praktijk bijvoorbeeld techniekkosten in rekening die volgens verklaringen niet hebben plaatsgevonden. Daarnaast declareerde de praktijk bedragen die hoger lagen dan het door de NZa vastgestelde tarief. Ook declareerde Beperfect Clinics behandelingen naast elkaar die niet tegelijk in rekening gebracht mogen worden en paste de praktijk niet de verplichte korting toe van 175 euro op uitgevoerde tandtechniek. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

NZa: fraudecontrole in mondzorg moet beter
Vrije prijzen tandarts doen premies stijgen
IGZ: Tandartspraktijk Kerkrade is weer veilig

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.