Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fraude bij tandartspraktijk Beperfect Clinics

Annelies Vermeulen
Tandartspraktijk Beperfect Clinics uit Amstelveen heeft enkele tonnen te veel gedeclareerd bij patiënten en verzekeraars. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Fraude bij tandartspraktijk Beperfect Clinics

Beperfect Clinics handelde onder de naam Perfectsmile. Perfectsmile heeft in totaal zes klinieken in de Randstad en in het zuiden van het land. De NZa start een boeteonderzoek en heeft de praktijk een aanwijzing gestuurd met de opdracht de foute declaraties te staken. De periode waarin de overtredingen hebben plaatsgevonden loopt in ieder geval van 2009 tot nu.

Fraude

Volgens de NZa overtrad Beperfect Clinics de regels op verschillende manieren. Zo bracht de praktijk bijvoorbeeld techniekkosten in rekening die volgens verklaringen niet hebben plaatsgevonden. Daarnaast declareerde de praktijk bedragen die hoger lagen dan het door de NZa vastgestelde tarief. Ook declareerde Beperfect Clinics behandelingen naast elkaar die niet tegelijk in rekening gebracht mogen worden en paste de praktijk niet de verplichte korting toe van 175 euro op uitgevoerde tandtechniek. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

NZa: fraudecontrole in mondzorg moet beter

Vrije prijzen tandarts doen premies stijgen

IGZ: Tandartspraktijk Kerkrade is weer veilig

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.