Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Geen berisping operatiefout UMCG

De chirurgen van het UMCG die vorig jaar een operatiegaas hebben achtergelaten in de buik van een patiënte, worden niet bestraft door het medisch tuchtcollege. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Geen berisping operatiefout UMCG

De artsen hebben de regels rond operaties goed nageleefd en toch is de fout gemaakt. Dat is ze niet aan te rekenen, zegt het tuchtcollegein Het Dagblad van het Noorden.

Ziek

De oudere vrouw raakte vorig jaar doodziek na een darmoperatie. Al snel bleek dat er een operatiegaas in haar buik was achtergebleven. Ze moest opnieuw onder het mes maar lijdt nu nog steeds onder de lichamelijke en psychische gevolgen, zei ze tijdens de zitting. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Senaat stemt in met openbaarmaking berispingen
UMCG moet inzage in patiëntendossier geven
Tuchtcollege geeft patiënt gelijk in zaak tegen chirurg ADRZ

2 reacties

  • no-profile-image

    Me

    Beetje raar dat ze niet bestrafd worden.. hier is gewoon sprake van een wanprestatie, er is niet goed gehandeld door schuld van de doktoren!

  • no-profile-image

    Bert

    Is er dan geen regel dat je achtergebleven rotzooi op moet ruimen voor je de patient dichtnaait? Kortom, hoe kun je iets wat krom is recht praten. Het old boys network heeft zijn werk weer goed gedaan en de patient is natuurlijk weer de klos. Het tuchtcollege: zoals gewoonlijk partner in crime.

Of registreer u om te kunnen reageren.