Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vier ziekenhuizen ‘Beste ziekenhuis 2015’

Vier ziekenhuizen staan volgens Elsevier bovenaan in het onderzoek 'De Beste Ziekenhuizen 2015'. Het resultaat is vandaag bekend gemaakt.
Vier ziekenhuizen ‘Beste ziekenhuis 2015’
Foto: Meander MC

Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, de Gelre Ziekenhuizen locatie Zutphen, het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Tergooi in Hilversum hebben overall de maximale score behaald, zo berekende onderzoeksbureau SiRM.

Meander MC

Het Meander Medisch Centrum heeft de maximale score gekregen voor zowel de medische zorg als de patiëntgerichtheid. Tergooi is mede winnaar in patiëntgerichtheid, Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk in medische zorg. Verder is er per categorie een groep van respectievelijk acht en zeven koplopers. Meer berekeningen zijn te vinden op de Elsevier site. Het hele artikel verschijnt morgen in de papieren uitgave.

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Opvallend is de lage score van het Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht in dit onderzoek. Het Albert Schweitzer was vorig jaar en het jaar daarvoor het Beste Ziekenhuis in de AD top 100. In 2011 was het het beste ziekenhuis bij Elsevier. En in 2014 nog Top Employer of the year.

Of registreer u om te kunnen reageren.