Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bertine Lahuis zorgmanager van het jaar

Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van ggz-instelling Karakter in Ede is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2016. Zij is de opvolger van Anja Schouten, bestuursvoorzitter van Zorgbalans.
ZMVHJ_00.jpg

De uitslag is woensdag bekendgemaakt door juryvoorzitter André Rouvoet tijdens een congres van vaktitel Zorgvisie in Utrecht. Lahuis heeft de bij de prijs behorende Zorgvisie Excellence Trofee in ontvangst genomen. Het is de achttiende keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Drie vrouwen
Voor de prijs waren dit jaar verder genomineerd Marijke van Putten, lid van de raad van bestuur van GGZ Noord-Holland-Noord en Sandra Spek, Chief Financial Officer van Careyn in Utrecht. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de prijs dat de selectiecommissie onder voorzitterschap van professor Pauline Meurs drie vrouwen heeft genomineerd.

Overige genomineerden
Juryvoorzitter André Rouvoet is lovend over de genomineerden.Ze vallen op door hun gedrevenheid, door hun kennis, en door de manier waarop ze hun medewerkers kunnen meenemen in veranderingen die noodzakelijk zijn. Marijke van Putten is altijd op zoek naar een win-winsituatie voor cliënten, familie en organisatie. Sandra Spek schroomt niet om haar relatienetwerk buiten de organisatie in te zetten voor advies en ondersteuning.

‘Lahuis moderniseert
Lahuis ontvangt de prijs omdat ze in staat is gebleken haar organisatie te moderniseren en de positie in de regio te versterken. Karakter biedt kinder- en jeugdpsychiatrie aan door het gehele land. ‘Lahuis biedt een mix van bestuurder, zorgverlener en wetenschapper. Toen het tegenzat, is ze blijven zoeken naar oplossingen voor haar organisatie,’ aldus het juryrapport. Daarin staat verder dat zesamen met haar medewerkers de inhoud van de zorg tot leidend principe heeft gemaakt.

De jury
Naast Rouvoet maken deel uit van de jury: Wilma van der Scheer, directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs en oud-bestuursvoorzitter van Beweging 3.0 en van ziekenhuis St Jansdal, en Anja Schouten, de winnares van vorig jaar.

Foto

0 reacties

Of registreer u om te kunnen reageren.