Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ActiZ-leden stemmen in met benoeming Van Montfort

Guus van Montfort is met ingang van 1 juni 2011 benoemd tot voorzitter van ActiZ. De leden stemden op 18 mei in met de voordracht van Van Montfort door het bestuur. Guus van Montfort volgt Han Noten op die dit voorjaar benoemd is als burgemeester van Dalfsen.
ActiZ-leden stemmen in met benoeming Van Montfort

Van Montfort wil naar eigen zeggen zijn deskundigheid, inzichten en ervaring “graag ten nutte maken van de branche”. Hij heeft circa veertig jaar ervaring in de cure en care; zowel vanuit de aanbiederzijde als de kant van de verzekeraar.

Persoonsvolgende bekostiging

Van Montfort is groot voorstander van persoonsvolgende bekostiging. Dit bevordert niet alleen cliëntgericht en transparant werken maar is ook nodig om de zorg toekomstbestendig te maken. “De cliënten zijn nu anders dan dertig jaar geleden, het gaat nu om individualiteit, vrijheid, zelfstandigheid en regie in eigen hand houden,” stelt Van Montfort. “Dat vereist een ander systeem, waarin de bekostiging rekening houdt met die zelfstandigheid en regie van de cliënt.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Guus van Montfort beoogd voorzitter ActiZ

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 reacties

 • no-profile-image

  Harm Buchholtz

  Guus, gefeliciteerd! (contact@envuur.nl)

 • no-profile-image

  Dick van der Laan

  Van harte geluk gewenst, Guus! Actiz krijgt hiermee een uitstekende voorzitter. Veel succes gewenst.

 • no-profile-image

  Fred van Keulen

  proficiat Guus!

  vkconsult@tiscali.nl

 • no-profile-image

  Harm

  @Maarten: misschien kunnen we beter luisteren naar patiëntenkringen en niet naar "beleidskringen". Als Guus wint, dan heeft het zorgstelsel verloren, en de patiënt gewonnen.

 • no-profile-image

  Maarten

  @ Rob. Van Montfort gelooft niet in marktwerking en komt van Achmea waar niemand gelooft in marktwerking. Met marktwerking bedoel ik concurrentie door zorgaanbieders op prijs en kwaliteit. Ik denk dat Van Montfort de komende tijd vooral zal proberen om marktwerking in de VVT sector te voorkomen. Zijn meerwaarde is dat hij weet hoe slecht Achmea in staat is om marktwerking te stimuleren. In beleidskringen hoor ik wel eens: "als Achmea wint, dan heeft het zorgstelsel verloren". Achmea kunnen we nu vervangen door ActiZ.

 • no-profile-image

  Rob

  Het meest interessante aan de keuze voor Van Montfort is dat deze man geen achtergrond heeft in de politiek (zoals Noten) maar een achtergrond in zorgverzekeringen. Zou ActiZ denken dat zorginkoop voor haar leden echt belangrijk wordt?

Of registreer u om te kunnen reageren.