Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

ActiZ-leden stemmen in met benoeming Van Montfort

Mark van Dorresteijn
Guus van Montfort is met ingang van 1 juni 2011 benoemd tot voorzitter van ActiZ. De leden stemden op 18 mei in met de voordracht van Van Montfort door het bestuur. Guus van Montfort volgt Han Noten op die dit voorjaar benoemd is als burgemeester van Dalfsen.
ActiZ-leden stemmen in met benoeming Van Montfort

Van Montfort wil naar eigen zeggen zijn deskundigheid, inzichten en ervaring “graag ten nutte maken van de branche”. Hij heeft circa veertig jaar ervaring in de cure en care; zowel vanuit de aanbiederzijde als de kant van de verzekeraar.

Persoonsvolgende bekostiging

Van Montfort is groot voorstander van persoonsvolgende bekostiging. Dit bevordert niet alleen cliëntgericht en transparant werken maar is ook nodig om de zorg toekomstbestendig te maken. “De cliënten zijn nu anders dan dertig jaar geleden, het gaat nu om individualiteit, vrijheid, zelfstandigheid en regie in eigen hand houden,” stelt Van Montfort. “Dat vereist een ander systeem, waarin de bekostiging rekening houdt met die zelfstandigheid en regie van de cliënt.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Guus van Montfort beoogd voorzitter ActiZ

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @ Rob. Van Montfort gelooft niet in marktwerking en komt van Achmea waar niemand gelooft in marktwerking. Met marktwerking bedoel ik concurrentie door zorgaanbieders op prijs en kwaliteit. Ik denk dat Van Montfort de komende tijd vooral zal proberen om marktwerking in de VVT sector te voorkomen. Zijn meerwaarde is dat hij weet hoe slecht Achmea in staat is om marktwerking te stimuleren. In beleidskringen hoor ik wel eens: “als Achmea wint, dan heeft het zorgstelsel verloren”. Achmea kunnen we nu vervangen door ActiZ.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.