Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Peter Weeda interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis

Peter Weeda is vandaag benoemd tot interim-bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij vervangt Paul Smits, die vorige week zijn functie heeft neergelegd.
Peter Weeda interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis

Weeda wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het ziekenhuis. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. De ondernemingsraad en patiëntenraad zijn betrokken geweest bij de tijdelijke aanstelling.

León Eijsman

Weeda was sinds 2005 lid van de raad van toezicht van het Maasstad Ziekenhuis. Die functie heeft hij per direct neergelegd. Weeda vormt samen met León Eijsman het interim-bestuur. De raad van toezicht benoemde Eijsman op 1 augustus als interim-bestuurder met als opdracht de problemen rond de multiresistente bacterie op te lossen.

Herstel vertrouwen

Weeda en Eijsman zijn samen verantwoordelijk voor het creëren van een organisatie die bijdraagt aan het herstel van vertrouwen van patiënten en andere betrokkenen in het ziekenhuis.

CV

Weeda (1946) heeft ruime bestuurlijke ervaring in de zorgsector als voorzitter van de raad van bestuur van Atrium Medisch Centrum (v/h De Weverziekenhuis) in Heerlen, als directeur van Vektis CV (het informatiecentrum voor de zorgverzekeraars) en in raden van toezicht van zorginstellingen.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Paul Smits stapt op bij Maasstad Ziekenhuis
Maand lang geen besmettingen in Maasstad
Maasstad ziet geen heil in nieuwe testmetode
'Besmetting Maasstad mogelijk al in maart 2008'

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 reacties

 • no-profile-image

  Gijs

  Ja, hij is van 1946 dus kan nu op basis van een vergoeding als interim aan de slag en heeft nog vele nevenfucties ...... via het graai Old Boys Network!

 • no-profile-image

  Peter

  Weeda ergens benoemen roept altijd problemen op. Die man moet gewoon met pensioen!

 • no-profile-image

  Rob

  Een flagrante schending van de governance lijkt mij geen goede start om het vertrouwen te herstellen. Deze benoeming heeft meer weg van het herstellen van het lokale schuldencrisis van Peter Weeda. Maar dit RvT heeft al eerder laten zien dat zij bereid is over lijken te gaan, dus dit mag eigenlijk geen verrassing zijn.

Of registreer u om te kunnen reageren.