Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Pauline Meurs wordt lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid

Pauline Meurs is door de Ministerraad voorgedragen als lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en Justitie. Haar benoeming gaat in op 1 februari 2013. Zij treedt terug als lid van de Eerste Kamer.
Pauline Meurs wordt lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid

Specialisteninkomens

De voordracht is gedaan door de Rijksministerraad, op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Meurs is hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMw. Ze leidde een commissie die de inkomens van medisch specialisten onderzocht. Begin oktober bracht de commissie hierover een rapport uit. Het blad Opzij riep Meurs dit jaar uit als machtigste vrouw in de zorg.

Onderzoeksraad voor Veiligheid

Erwin Muller is voorgedragen als vice-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Muller is hoogleraar Veiligheid en Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Ook deze benoeming zou per 1 februari 2013 ingaan. De Onderzoeksraad staat onder voorzitterschap van Tjibbe Joustra. (Zorgvisie-Carina van Aartsen) foto: Lex van Lieshout

Lees meer:

Commissie: inkomen vrijgevestigd specialist hoog
Pauline Meurs stoot Louise Gunning van de troon
Pauline Meurs erelid NVZD

5 reacties

 • no-profile-image

  Jan C

  @Jacob H. Nu ik het nog eens lees, moet ik inderdaad zeggen dat ik in zo'n kort stukje nog nooit zoveel onzin en onwaarheid heb zien vermelden. Als we veel Jacob H's hebben blijven we slap lullen in Ned.

 • no-profile-image

  Amiz Delft

  Old women network. Dat zeg je eigenlijk niet. Het is even wennen, zoals het er staat.

 • no-profile-image

  Jan C

  Kun je daar ook een salarislijstje bij leveren; dan wordt onze bewondering zoveel minder dat die nog voor ons zelf te dragen is

 • no-profile-image

  Q

  Jacob H, ga toch fietsen, wat een onzin staat hierboven.

 • no-profile-image

  Jacob H.

  Meurs heeft met de specialisteninkomens laten zien dat zij langlopende gevoelige dossiers onschadelijk kan maken, zonder dat er iemand schade lijdt. Ok, de burger wel, maar die was geen stakeholder met macht. En waar onafhankelijke economen recent tot de conclusie dat de specialisten hun macht misbruiken voor een maatschappelijk onverantwoord hoog inkomen (Van de Klaauw, Mejudice), daar komt de bestuurskundige Meurs tot de tegenovergestelde conclusie. Dat is de kracht van een een bestuurskundige. Alleen zij kunnen het maatschappelijk belang aan de kant zetten met als verantwoording dat het geen stakeholder is. En daardoor wordt je gevraagd als lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Of Nederland daar veiliger van wordt is niet de vraag, want Nederland is geen stakeholder.

Of registreer u om te kunnen reageren.