Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gemeentebestuur valt over huishoudelijke zorg

De SP is uit de coalitie van de gemeente Kampen gestapt. De partij besloot daartoe omdat de gemeenteraad donderdagavond bij meerderheid een voorstel de huishoudelijke zorg te schrappen aannam.
Gemeentebestuur valt over huishoudelijke zorg
Foto: ANP Marcel van Hoorn

Bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering gaf de partij al aan dat het schrappen van de huishoudelijke hulp een breekpunt was. Wethouder Sybren Gerlofsma, ook SP, meldde eerder al geen toezeggingen te doen dat de huishoudelijke hulp zou blijven.

Het huidige college van de gemeente Kampen bestaat uit de partijen ChristenUnie, VVD, SP en CDA. Het behouden van een vergoeding voor huishoudelijke werkzaamheden (huishoudelijke zorg 1) zou in Kampen zorgen voor een gat van twee miljoen euro. Geen van de andere partijen wilde dit risico lopen.

Ongeloof

De overige coalitiepartijen reageerden vol ongeloof over de stap van de SP. 'Buitengewoon triest', vond Hilde Palland, fractievoorzitter van CDA Kampen. 'Onverantwoord ook: in plaats van het vormgeven van de zorg moeten we ons nu bezighouden met de vorming van een nieuwe coalitie.' De SP-fractie was niet meer bereikbaar voor commentaar. (ANP)

Gerelateerde tags

2 reacties

  • Wanne van Dorst

    Een gat van 2 miljoen?? Gemeente Groningen (200.000+ inwoners) schaft de HH niet af en heeft een gat van € 8 ton. Hoekanda?

  • bresker

    Sybren Gerlofsma is waarschijnlijk een Fries en geen nuchtere, want dat is de grootste misvatting die ik ooit gehoord heb. Friezen zijn sensitief, emotioneel, snel geagiteerd en in hun ego aangetast doch bovenal niet zakelijk.

Of registreer u om te kunnen reageren.