Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Minister wil zorgfraude te lijf gaan met ‘dijkversterking’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
VWS-minister Hugo de Jonge denkt de zorgfraude aanmerkelijk in te kunnen perken met wetgeving. Er zijn zo’n vijf wetten die daarvoor zouden kunnen zorgen. ‘Als we de mazen in de wet niet dichtstoppen, blijft het dweilen met de kraan open.’ Dat zei de minister tijdens het Kamerdebat over zorgfraude op 19 februari.
Vergrootglas Geld
Foto: Adobestock
Premium

De Jonge somt de wetgeving

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Laten we hopen dat voor die 0,5% tot 1% geschatte zorgfraude door het OM de bonafide zorgaanbieders niet opgezadeld worden met een nog groter bureaucratisch monster om het zorggeld te verantwoorden. Want meer geld uitgeven aan administratie door de ondersteunende diensten gaat ten koste van het leveren van zorg.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.