Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aanbesteding epd: bijna helft ggz-markt doet mee

Circa twintig ggz-instellingen, die samen goed zijn voor circa 45 procent van de markt, doen inmiddels mee aan de gezamenlijke epd-aanbesteding voor de ggz. Een mooie tussenstand, aldus Petra Blom, senior beleidsadviseur bij GGZ Nederland en lid van de Stuurgroep Aanbesteding epd GGZ. “Maar het is de bedoeling dat nog meer instellingen zich bij de epd-aanbesteding aansluiten.”
Aanbesteding epd: bijna helft ggz-markt doet mee

De aanbesteding gaat dit kwartaal van start, aldus Blom. “We zijn nog druk met het werven van nieuwe deelnemers. Met die 20 instellingen die goed zijn voor 45 procent van de markt, gaat het ruwweg om een omzet van twee miljard euro. We hebben dan ook al veel nieuwe leveranciers gesproken die dit als een goede mogelijkheid zien om de Nederlandse ggz-markt te betreden. Maar ook voor bestaande epd-leveranciers is het een kans om hun positie op de markt te verbeteren.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

Eerste Kamerlid Dupuis: ‘Stop met het landelijk EPD’

Brede steun voor landelijk epd

Eerste Kamer neemt de tijd voor invoering epd

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Zelf werkzaam in de zorg. Welk systeem kiest de GGZ ? In NL valt het me op , de grote verdeeldheid in EPD-systemen, persoonlijk ben ik een groot voorstander van een landelijke EPD-systeem. Veel Instellingen ( ook binnen de NVZ ) willen dat niet , wat de kosten & de Comunicatie binnen de zorg een groot probleem is/wordt.De Minister wil daar niet in ingrijpen . Blijkbaar toch Euro s genoeg in NL !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.