Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanbestedingen

De Wmo is pure marktwerking, omdat gemeenten verplicht zijn om de thuiszorg aan te besteden.
Aanbestedingen

Voor veel thuiszorginstellingen was dat wennen, omdat het AWBZ-regime feitelijk neerkomt op een geleide economie zoals in het voormalige Oostblok.

Het aanbesteden is een kunst op zich. Prijs en kwaliteit zijn de belangrijkste criteria. Te laag offreren betekent verlies lijden, te hoog bieden betekent marktaandeel kwijtraken.

Gemeenten zeggen vaak dat kwaliteit het belangrijkste was, maar veel gemeenten hebben de kwaliteitscriteria vaak zo algemeen geformuleerd dat alle zorgaanbieders daaraan voldeden en de prijs in de praktijk de doorslaggevende factor was, stelt hoogleraar zorginkoop Jan Telgen van onderzoeksbureau Significant.

Verliezers van aanbestedingen aarzelden niet om naar de rechter te stappen. Telgen schat dat zeker een op de vijf aanbestedingen juridisch is aangevochten. Op deze site vindt u de belangrijkste uitkomsten van aanbestedingen en rechtszaken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.