Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aantal zelfdodingen stijgt minder hard

Het aantal suïcides is in 2011 licht gestegen, maar minder dan de jaren ervoor. Met name het aantal jongeren onder de 20 jaar dat de hand aan zichzelf sloeg nam af. In 2010 gebeurde dat nog 55 keer, in 2011 was dat 44 keer.
Aantal zelfdodingen stijgt minder hard
Foto: Stockxchng

Dat meldt minister Edith Schippers van VWS in de jaarrapportage over zelfmoorden die ze vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In 2011 werden in totaal 1647 suïcides geregistreerd, in 2010 waren dat er 1600.

Streefcijfer

Schippers wil het aantal zelfdodingen terugdringen, maar ze liet eerder het in 2008 vastgestelde streefcijfer los om het aantal jaarlijks met 5 procent te verminderen. De minister vond dat streefgetal toen niet realistisch aangezien het aantal zelfmoorden de jaren ervoor steeg. Ze kondigt aan dat ze voor de zomer een nieuw streefcijfer wil vaststellen.

1 REACTIE

  1. Dat moet een vertekent beeld zijn.
    Veel mensen zijn door de crisis, die nog niet op zijn einde is, omdat ze in onaanzienlijke en onoverkomelijke problemen gekomen zijn, suicidaal.
    Als voorbeeld in de jaren negentig de landbouwers in de USA.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.