Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aart Hendriks is nieuwe coördinator gezondheidsrecht KNMG

Aart Hendriks, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit Leiden en het LUMC, wordt met ingang van 1 oktober 2010 de nieuwe coördinator gezondheidsrecht bij artsenfederatie KNMG. Hendriks zal de functie van coördinator gezondheidsrecht combineren met zijn Leidse hoogleraarschap.
Aart Hendriks is nieuwe coördinator gezondheidsrecht KNMG

Naast hoogleraar gezondheidsrecht is Hendriks onder andere rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank te Rotterdam, lid van de Gezondheidsraad, redacteur van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht en het Nederlands Tijdschrift voor Mensenrechten, medewerker gezondheidsrecht van het Nederlands Juristenblad (NJB), bestuurslid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en lid van de raad van toezicht van het Rijnland Ziekenhuis. Ook geeft Hendriks als redacteur van het Nederlands Juristenblad (NJB) regelmatig gezondheidsrechtelijk commentaar op de juridische expertblog van het NRC Handelsblad.

Aart Hendriks volgt Johan Legemaate op, die negen jaar lang coördinator gezondheidsrecht en juridisch adviseur van de KNMG was. Legemaate wordt per 1 september 2010 hoogleraar gezondheidsrecht aan het AMC en de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

KNMG-voorzitter tegen stopzetten landelijk epd

KNMG: Investeer in oudernzorg

KNMG en V&VN uiten twijfels over RVZ-advies

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.