Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aart Hendriks nieuwe toezichthouder Erasmus MC

Mark van Dorresteijn
Aart Hendriks is per 16 januari 2015 toegetreden tot de raad van toezicht van het Erasmus MC. Hij volgt Erik van den Emster op die in verband met het verstrijken van zijn tweede termijn per 1 december 2014 afscheid heeft genomen.
Hendriks is hoogleraar gezondheidsrecht verbonden aan de Universiteit Leiden.
Hendriks is hoogleraar gezondheidsrecht verbonden aan de Universiteit Leiden. - Foto: Universiteit Leiden

Hendriks is na zijn studie in Leiden werkzaam geweest bij onderzoeksinstellingen en non-profit organisaties, zowel nationaal als internationaal. Hij is momenteel als hoogleraar gezondheidsrecht verbonden aan de Universiteit Leiden en is daarnaast werkzaam als coördinator gezondheidsrecht bij de KNMG. Hij is verder onder meer actief als rechter-plaatsvervanger in Rotterdam en heeft ruime ervaring als adviseur, toezichthouder en bestuurder. Met de komst van Hendriks wordt opnieuw invulling gegeven aan het juridisch-bestuurlijke profiel van de raad van toezicht.

Raad van toezicht

De overige vier leden van de raad van toezicht zijn Cees Maas (voorzitter), Henk van Dalen, Thea Heeren (vice-voorzitter)  en Iet van Albada-Kuipers. Leden van de raad van toezicht worden voor maximaal twee termijnen van vier jaar benoemd. Zowel de voorzitter als de leden worden benoemd door de minister van OCW.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.