Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ab Klink wordt hoogleraar Zorg, arbeid en politieke sturing

Mark van Dorresteijn
Ab Klink, voormalig minister van VWS, wordt hoogleraar ‘Zorg, arbeid en politieke sturing’ aan de VU Amsterdam.
Ab Klink wordt hoogleraar Zorg

Klink wordt aangesteld bij de afdelingen Sociologie en Organisatiewetenschappen van de faculteit der Sociale Wetenschappen. Daar houdt hij zich bezig met de combinatie van de hoge kosten van de vergrijzing en van de duurdere behandeltechnieken met het tekort aan zorgpersoneel en het toenemend aantal chronische zieken. De nieuwe leerstoel Zorg, arbeid en politieke sturing is 0,4 dagtaak.

Loopbaan

Klink behaalde in 1985 zijn doctoraalexamen sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde in 1991 aan de Rijksuniversiteit Leiden tot doctor in de rechtsgeleerdheid op het proefschrift Christen-democratie en overheid: de christen-democratische politieke filosofie en enige staats- en bestuursrechtelijke implicaties. Sinds 1985 is Ab Klink verbonden aan het CDA, in het verleden onder andere bij het Wetenschappelijk Instituut, als lid van de Eerste Kamer en van 2007 tot 2010 als minister van VWS in het vierde kabinet-Balkenende. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Het is de gekte ten top: een politieke mislukkeling en een mislukte bestuurder want geen enkele minister heeft zulke tekorten op zijn begroting gehad als deze man: rond de 3 miljard als je de gevolgen voor min. Schippers meetelt. Mijn vader had voor dat soort typen een kenmerkende uitspraak: een broodetende profeet (iemand waar je niets aan hebt en die alleen geld kost). Een kamergeleerde want in de praktijk brengt ie er niets van terecht. Alles weten van timmeren maar niets zelf in elkaar kunnen zetten. het is voor mij onduidelijk waar bovengenoemde loftuigingen op gebaseerd zijn. Zijn wetenschappelijke vorming is ook dunnetjes: socioloog (een beroep voor de ww en overlast) en gepromoveerd op een geschiedenisonderwerpje. Klink heeft het over de tweedeling in de samenleving gehad maar er is volgens mij een driedeling: de groep bestuurders die geld kosten en niet aantoonbaar een transparant en goed product leveren om in zijn termen te blijven.

  2. Lees alle reacties
  3. Klink verklaarde als demissionair minister in een verkiezingsuitzending dat onverzekerden recht hebben op spoedeisende hulp.!!! waar dan gedeclareerd kan worden zei hij er niet bij.!!In mijn geval was het dus gewoon rekening ZORGVERLENER !!! Bijbaan kan nog bij INHOLLAND??

  4. @Kattekop. Integer zijn is bij mijn weten geen criterium voor een wetenschappelijke carrière. Publicaties in veel goede wetenschappelijke bladen zijn dat wel. Daar voldoet Klink niet aan. Sterker, ik denk dat Klink niet voldoet aan de criteria die gesteld worden aan de mindere wetenschappelijke goden zoals universitair docenten en en universitair hoofddocenten. Politici en anderen wel een prof titel geven infleert de titel en creëert scheve ogen binnen de wetenschappelijke gemeenschap. Toch vind ik de parttime aanstelling voor Klink een goede zaak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.