Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ABN Amro verleent voorlopige steun aan GGZ WNB

Mark van Dorresteijn
ABN Amro is bereid de bestaande kredietfaciliteit voor GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) te verlengen tot en met 31 maart 2011. Dit heeft bestuursvoorzitter Martin van Rooijen bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarstoespraak van de zorginstelling.
ABN Amro verleent voorlopige steun aan GGZ WNB

De overeenkomst zou oorspronkelijk op 15 januari aflopen. Voordat de nieuwe termijn eindigt, zal de bank een besluit nemen over de toekomstige financiering. Begin januari hebben de partijen het businessplan 2011-2015 besproken. Daarvoor was nadere onderbouwing gewenst. Daarom is afgesproken dat de gedetailleerde begroting wordt overlegd zodra de toezichthouders van GGZ WNB deze heeft goedgekeurd. De interne procedures bij ABN Amro en GGZ WNB vergen meer tijd om te komen tot definitieve besluitvorming. De bank blijft daarom de organisatie steunen tot en met 31 maart.

Vol vertrouwen

“2011 wordt het jaar van de waarheid, van de uitdaging en de test, de proef”, zegt Van Rooijen in zijn toespraak. “Wij staan voor een zware taak. Goede zorg en kwaliteit blijven leveren aan onze cliënten met minder middelen.” Hij stelt dat het bestuur en de toezichthouders het volste vertrouwen hebben in een goede afloop. Dat komt vooral door het terugkerende vertrouwen van de verzekeraars, banken, gemeenten en andere stakeholders. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

GGZ WNB en vakbonden bereiken akkoord

GGZ WNB vertrouwt op redding door ABN Amro

151 werknemers GGZ WNB verliezen baan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. ‘Steun geven’ betekent waarschijnlijk een extra opslag op het krediet voor het continueren ervan en extra zekerheidsstellingen. Daar zal niemand van zeggen want er zijn waarschijnlijk amper alternatieven, ‘bijt niet de hand die je voedert’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.