Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abrona en Symfora slaan handen ineen

MAARSSEN - Abrona, organisatie voor gehandicaptenzorg, en ggz-organisatie de Symfora groep gaan een samenwerking aan voor een woonproject voor mensen met een aan autisme verwante stoornis.

Vorige week opende wethouder mr Hans van Daalen in Amersfoort het woonproject ‘De Hof’. Het woonproject in de nieuwe Amersfoortse wijk Vathorst heeft ruimte voor 21 zorgvragers van Abrona en de Emerhese, onderdeel van de Symfora groep. De dagelijkse begeleiding is in handen van Abrona met aanvullende dienstverlening vanuit de Symfora groep. De organisaties willen hiermee niet in elkaar op gaan, maar elkaar juist aanvullen.

Onderzoek

De woongroep gaat onderdeel uitmaken van wetenschappelijk onderzoek naar het verloop van een Autisme Spectrum Stoornis en mogelijke behandeling ervan. Professor Ina van Berckelaer-Onnes verbonden aan de vakgroep Orthopedagogiek van de universiteit Leiden gaat het onderzoek opzetten. Tot nu toe is er weinig onderzoek gedaan naar aan autisme verwante stoornissen. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

artikelen over ggz

artikelen over woonzorg

artikelen over gehandicapten zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.